Üdvözöljük a Balatonfüred és Környéke
Múzsa Művészeti Egyesület honlapján

"A mesterségbeli tudás, mintha nem is annyira a kifejezési eszközök elsajátításából következnék, mint abból, hogy a művész birtokba veszi azt a belső igazságot, amely egyszersmind sajátos nyelvre kényszeríti. Az alkotó szerelem, ennek az álomnak az eredménye. A jövő azoké akik hisznek álmaikban. Az álom irányítja minden erőfeszítésünket, s a művész a kudarcok, félsikerek, sutaságok, vagy szerencsés véletlenek sorozatán keresztül tapogatózva igyekszik megragadni, hogy majd egy szép napon végre valóságra tudja váltani. Alkotni annyi, mint formát adni sorsunknak!"

Albert Camus

"Művésznek lenni azt jelenti: nem méregetni és nem számolni:  érlelődni mint a fa, amely nem sürgeti nedveit, s nyugodtan állja a tavasz viharait, nem félve attól, hogy talán már el sem jön a nyár"


Rainer M. Rilke
Kis Izabella

Balatonfüreden lakom, itt végeztem az általános és a középiskolát is. 1975-77-ben részt vettem a füredi képzőművész szakkör munkájában, melyet Kozma Imre vezetett. Azután Herendre mentem, porcelánfestészetet tanulni. Ott is tagja voltam a képzőművész szakkörnek,Tamás Ákos volt az irányító tanárunk. 1985-86-ban a Veszprém Megyei Múzeumi Igazgatóság felsőörsi telepén grafikus és kiállításrendezőként dolgoztam. 1993-ban kezdtem -hobbi szinten- akvarellfestéssel foglalkozni, majd 1996-ban az olajfestésre tértem át. Azóta zömében olajjal és akrillal festek farostlemezre, néha vászonra. Kedvenc témáim közé tartoznak a tájképek, portrék, csendéletek. 1998 óta részt veszek a Bakony-Balaton Alkotókör kiállításain, a Balatonfüredi Művészklubnak pedig 1999 óta vagyok tagja. 2001-ben indult Csopakon egy amatőr képzőművész szakkör Kádár Tibor veszprémi festőművész vezetésével, melynek munkájában 3 éven át aktívan részt vettem. Szerepeltem egyéni és csoportos kiállításokon Balatonfüreden és környékén, valamint Castricumban, Veszprémben, Ajkán, Csákváron, Balatonkenesén és Budapesten.