Üdvözöljük a Balatonfüred és Környéke
Múzsa Művészeti Egyesület honlapján

"A mesterségbeli tudás, mintha nem is annyira a kifejezési eszközök elsajátításából következnék, mint abból, hogy a művész birtokba veszi azt a belső igazságot, amely egyszersmind sajátos nyelvre kényszeríti. Az alkotó szerelem, ennek az álomnak az eredménye. A jövő azoké akik hisznek álmaikban. Az álom irányítja minden erőfeszítésünket, s a művész a kudarcok, félsikerek, sutaságok, vagy szerencsés véletlenek sorozatán keresztül tapogatózva igyekszik megragadni, hogy majd egy szép napon végre valóságra tudja váltani. Alkotni annyi, mint formát adni sorsunknak!"

Albert Camus

"Művésznek lenni azt jelenti: nem méregetni és nem számolni:  érlelődni mint a fa, amely nem sürgeti nedveit, s nyugodtan állja a tavasz viharait, nem félve attól, hogy talán már el sem jön a nyár"


Rainer M. Rilke

1947-ben Németországban születtem, az iskola elvégzése után a művészeti szakiskolában tanultam. Keramikus – Fazekas szakon ezt a szép mesterséget. Híres mesteremtől (Walter Gebauer Német nemzeti díjas keramikus művész ) tanultam el a szakmát és a mesterséget, öt különböző műhelyben. Házasságom által kerültem Magyarországra, és 1982-től vagyok kisiparos vállalkozó. 1986-ban munkáim elismeréséért Kézműves oklevelet kaptam. Több kiállításom volt már : Magyarországon, Németországban, Ausztriában és Hollandiában. Készítményeimen a német és a magyar díszítőelemek is megtalálhatók vagy azok ötvözete. Családommal Balatonfüreden élek és alkotok. A MÚZSA Művészeti KHE tagja vagyok az alapítás évétől.