Üdvözöljük a Balatonfüred és Környéke
Múzsa Művészeti Egyesület honlapján

"A mesterségbeli tudás, mintha nem is annyira a kifejezési eszközök elsajátításából következnék, mint abból, hogy a művész birtokba veszi azt a belső igazságot, amely egyszersmind sajátos nyelvre kényszeríti. Az alkotó szerelem, ennek az álomnak az eredménye. A jövő azoké akik hisznek álmaikban. Az álom irányítja minden erőfeszítésünket, s a művész a kudarcok, félsikerek, sutaságok, vagy szerencsés véletlenek sorozatán keresztül tapogatózva igyekszik megragadni, hogy majd egy szép napon végre valóságra tudja váltani. Alkotni annyi, mint formát adni sorsunknak!"

Albert Camus

"Művésznek lenni azt jelenti: nem méregetni és nem számolni:  érlelődni mint a fa, amely nem sürgeti nedveit, s nyugodtan állja a tavasz viharait, nem félve attól, hogy talán már el sem jön a nyár"


Rainer M. Rilke
Nagy Sandor

A fővárosban születtem, iskoláimat is ott végeztem. A fotográfiával középiskolás diákként ismerkedtem meg, autodidaktaként szakkörökben képeztem magam. 1978-ban költöztem a Balaton mellé, azóta vagyok szorosabb kapcsolatban a művészettel. A szárnypróbálgatásokat követően a fotózást választottam, mely életem része lett. Számomra az objektív olyan eszköz, amellyel a hétköznapi, szürke megszokott pillanatok, - azaz a látványba sűrített lényeget - szeretném más minőségben, egy magasabb művészi síkba emelni, hangsúlyossá tenni, ünnepivé avatni. A Balaton, a természet közelsége, szelídsége és romantikája, melyek hatással vannak képeimre. Igyekszem létrehozni egy világot, tudatosan vagy tudat alatt, nem tudom, nem is lényeges. Szeretném a múltat a jelenbe, jövőbe átmenteni. Képeimet elsősorban a természet az ember alkotta környezet minél többféle rögzítésének szentelem, beléjük lopva saját pillanatnyi hangulatomat. Továbbá művészi törekvésem olyan értéket teremteni, mely külső és belső tartalmat sugárzó képi megjelenítés. A MUZSA Művészeti Egyesület, a Bakony Fotó Klub tagjai és művészbarátaim bíztatására lettem kiállító.

Csoportos kiállításaim:

2007. Vászoly, Pécsely, Ybbsitz (Ausztira)
2008. Győr, 6. Pannónia Diaszalon
Balatonfüred, Balatonalmádi
Kouvola (Finnország)
Szentes
Ajkarendek (Faluház)
Salgótarján
Budapest (Tető Galéria)
2009. Balatonfüred
Balatonfűzfő (Műv.ház)
Kaposfüred
Budapest (Tető Galéria)
Ybbsitz (Ausztria)
2010. Budapest (Montázs Teaház), MAFOSZ Fotóművészeti Alkotók Senior Csop.
Balatonfüred
2011. Balatonfüred
Urkút
Budapest (Montázs Teaház)
Dunaújváros
Várpalota
Pápa
Balatonfűzfő
Kecskemét

Egyéni kiállításaim:

2010. Ajka (Bányász Közösségi Ház)
Zalahaláp
2011. Debrecen