Üdvözöljük a Balatonfüred és Környéke
Múzsa Művészeti Egyesület honlapján

"A mesterségbeli tudás, mintha nem is annyira a kifejezési eszközök elsajátításából következnék, mint abból, hogy a művész birtokba veszi azt a belső igazságot, amely egyszersmind sajátos nyelvre kényszeríti. Az alkotó szerelem, ennek az álomnak az eredménye. A jövő azoké akik hisznek álmaikban. Az álom irányítja minden erőfeszítésünket, s a művész a kudarcok, félsikerek, sutaságok, vagy szerencsés véletlenek sorozatán keresztül tapogatózva igyekszik megragadni, hogy majd egy szép napon végre valóságra tudja váltani. Alkotni annyi, mint formát adni sorsunknak!"

Albert Camus

"Művésznek lenni azt jelenti: nem méregetni és nem számolni:  érlelődni mint a fa, amely nem sürgeti nedveit, s nyugodtan állja a tavasz viharait, nem félve attól, hogy talán már el sem jön a nyár"


Rainer M. Rilke
Nagy Tímea

1977-ben születtem Veszprémben. Vendéglátóipari végzettségen és nyughatatlan életstílusom miatt 1998-ban Bécsben kötöttem ki. 1999-ben kaptam egy Canon tükörreflexes fényképezőgépet, amiről akkor azt sem tudtam, mi az. "De ha már egyszer megvan" jelszó alatt elkezdtem szakkönyveket és -lapokat bújni, a felszerelésemet bővíteni. 2002-ben Münchenbe költöztem, ahol a német FotoMagazin egyik kiváló munkatársától, Anders Uscholdtól volt szerencsém elsajátítani az alapokat a Népfőiskola keretein belül. 2003-ban megvettem gépem digitális változatát. 2004. szeptemberében beiratkoztam a budapesti ASA Fotóstúdió tanfolyamára, 2005. márciusáig ott koptattam az iskolapadot, amikor is dicsérettel levizsgáztam. Számomra ekkor kezdődött az aktív fotós élet. Akárhova megyek, felszerelésem hű társam. Ha észreveszek egy érdekes pillanatot, a fejemben rögtön elkészül a kép. Célom, ezt a fotón ugyanúgy visszaadni. Mottóim: Nincsenek lehetetlenek és A kevesebb több. 2005. márciusától tagja vagyok a veszprémi Bakony Fotóklubnak. 2006.-tól tagja vagyok a Balatonfüred és Környéke MÚZSA Művészeti Közhasznú Egyesületnek, melynek 2009-ig az elnöke voltam. 2007. szeptemberétől tagja vagyok az Európai Újságírók Szövetségének. 2008. augusztusától vezetem a FOTOgénSTÚDIÓ-t (www.fotogenstudio.com) Balatonfüreden. Honlapomon kellemes időtöltést kívánok, jó fényt mindenkinek.