Üdvözöljük a Balatonfüred és Környéke
Múzsa Művészeti Egyesület honlapján

"A mesterségbeli tudás, mintha nem is annyira a kifejezési eszközök elsajátításából következnék, mint abból, hogy a művész birtokba veszi azt a belső igazságot, amely egyszersmind sajátos nyelvre kényszeríti. Az alkotó szerelem, ennek az álomnak az eredménye. A jövő azoké akik hisznek álmaikban. Az álom irányítja minden erőfeszítésünket, s a művész a kudarcok, félsikerek, sutaságok, vagy szerencsés véletlenek sorozatán keresztül tapogatózva igyekszik megragadni, hogy majd egy szép napon végre valóságra tudja váltani. Alkotni annyi, mint formát adni sorsunknak!"

Albert Camus

"Művésznek lenni azt jelenti: nem méregetni és nem számolni:  érlelődni mint a fa, amely nem sürgeti nedveit, s nyugodtan állja a tavasz viharait, nem félve attól, hogy talán már el sem jön a nyár"


Rainer M. Rilke
Zsapka Jánosné

Zsapka Jánosné Adél vagyok, 56 éves. Balatonalmádiban élek. 30 éve foglalkozom kézműves technikákkal és vezetek játszóházakat, felnőtt és gyermek korcsoportoknak egyaránt. Gyöngyfűzéssel és gyöngytechnikával 2000 óta foglalkozom. Szakköri ismeretszerzés formájában sajátítottam el, s önképzéssel fejlesztettem és fejlesztem tovább tudásomat a mai napig. Célom nemcsak a népi ékszerek megismerése, felkutatása, elkészítése, hanem azok átültetése a mai kor divatjának színébe és világába. Fűzött gyöngyeimben harmonikusan ötvöződik egymással a népi, hagyományos gyöngyékszer, s a mindenkori viseletben fellelhető öltözék-kiegészítő. Törekszem a népi, s a modern motívumok továbbfejlesztésére, új fűzési minták elsajátítására. 2006 őszén a Képző-és Iparművészeti lektorátus több munkámat (16 darabot) iparművészeti alkotásnak minősítette. 2006 végén újabb alkotásaimat nyújtottam be a Hagyományok Házába, ahol a Népi Iparművészeti Osztály szintén több népi ékszeremet zsüriszámmal jutalmazott. 2007 novemberében a Hagyományok Háza Népi Iparművészeti Osztálya ékszereimet A illetve B kategóriába sorolta. 2008 novemberében a Hagyományok Háza Népi Iparművészeti Osztálya ékszereimet zsürizettnek minősítette.